Over ons

Denk globaal — produceer lokaal

Pionier en leider

Galaksi Group is een van de «pioniers» onder de buitenlandse investeerders in Kazachstan.

Importvervanging

Alle investeringen «vervangen de invoer» voor Kazachstan.

Belangrijke rol

De Groep heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de lokale productie en de ontwikkeling van de PVC- en aluminiumsector in Kazachstan.

Begin van de ontwikkeling

Galaksi Group werd opgericht in 1994 en begon zijn activiteiten in Kazachstan als een FMCG-distributeur, met als doel te investeren in de productie in Centraal-Azië. De kernactiviteit van het bedrijf is de productie van PVC- en aluminiumprofielen voor raam- en deursystemen, buizen en fittingen. Vandaag doet het bedrijf gestaag zaken op de markt van Kazachstan en daarbuiten. Het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten van het bedrijf bevinden zich in de stad Almaty.

Lokale productie

Tot 1996 importeerde het bedrijf alle producten uit andere landen: Turkije, Duitsland, China. Maar toen besloot het: in plaats van materialen te importeren, konden ze hier worden geproduceerd, en het veranderde zijn strategische plannen door te investeren in de ontwikkeling van productie in Kazachstan met kwaliteitsnormen van wereldklasse. Dit idee vond steun in de Kazachstan 2030-strategie, met als doel bouwmaterialen te produceren voor de wederopbouw van eerdere projecten en de uitvoering van nieuwe projecten.

Een geschiedenis van groei en ontwikkeling

1994 - PRODUCTIEHAL

Galaksi Group werd in 1994 opgericht in Almaty, Kazachstan.

1997 - PROBLEMEN

Kazachstaanse eerste pijpenfabriek is van start gegaan — herkul

2002 - ALUMINIUM PROFIELEN

Kazachstaanse eerste aluminiumprofielfabriek geopend — alugal

2006 - PVC PROFIELEN

Eerste fabriek voor PVC-profielen opent in Almaty — galwin

2012 - ACCESSOIRES VOOR ISOLEREND GLAS

Productie van beglazingsaccessoires gestart met Nedex Groep in Almaty

2016 - ACCESSOIRES VOOR RAMEN EN DEUREN

Productie van raam- en deuraccessoires met AKPEN gestart in Almaty

2017 - PROJECTEN

Een project- en verkoopmaatschappij werd opgericht

2019 - POEDERCOATING

Een groothandel in poederverf is opgericht

2019 - HULPSTUKKEN

In Almaty werd een fabriek voor PVC- en PP-fittingen opgericht.

2019 - MESSING METAAL

Een bedrijf werd opgericht om messing metaal en fittingen te produceren

2022 - RECYCLING

Een recycling bedrijf werd opgericht

Bedrijven van de Galaksi-groep

Aluminiumsystemen voor ramen, deuren en gevelsystemen

De investeerder van de onderneming is de Galaksi-groep. Het bedrijf werd opgericht in 2002. De productiefaciliteit bevindt zich in Almaty, Kazachstan. Het totale investeringsvolume bedraagt 10 miljoen USD. Het aantal werknemers bedraagt 152 personen.

Producten:
— 5000 ton aluminium profielen, 3000 ton geverfde aluminium profielen.
— 6000 ton aluminium blokken.

De fabriek is opgericht in 2002 en is een van de eerste niet-afvalbedrijven in Kazachstan voor de productie van aluminiumprofielen voor de bouw. De plant ontwikkelt zich actief, het nemen van een leidende positie op de binnenlandse markt. Er wordt voortdurend gewerkt aan de modernisering van de productiesecties, uitbreiding en vernieuwing van de nomenclatuur van aluminiumprofielen.

De productie bestaat uit: een gieterij uitgerust met een modern smelt- en gietcomplex, een set ovens voor de homogenisering van aluminium cilindrische ingots; drie geautomatiseerde complexen met persen met een kracht van 2000 ton, 1800 ton en 1460 ton; twee automatische verflijnen.

In 2014 en 2017 zijn de installaties geüpgraded en is de productiecapaciteit verhoogd. In 2014 kocht Alugal een nieuwe productielocatie in de Burunday Industrial Zone, Almaty Region om de fabriek te verplaatsen naar de Boralday Industrial Zone en de productiecapaciteit en producten uit te breiden. Er is een gebouw van 10.000 m² gebouwd. Tot op heden zijn in de nieuwe fabriek al een grote gieterij en een aluminium ingot- en ingotpers in bedrijf.

Bedrijf dat PVC-profielen voor raam- en deursystemen produceert; grootste PVC-extrusiebedrijf

De investeerder van de onderneming is de Galaksi-groep. Het bedrijf is opgericht in 2006. De productiefaciliteit bevindt zich in Almaty, Kazachstan. Totaal investeringsvolume: 20 miljoen US Dollar. Aantal werknemers: 300 mensen.

Productie: 15000 ton PVC raamprofielen, 5000 ton vensterbanken, 3000 ton PVC buizen, 5000 ton PP buizen, 1500 ton fittingen, 1000 ton TPV afdichtingen.

De fabriek is in 1997 begonnen met de productie van PVC-rioolbuizen. In 2002 begon de productie van PP-buizen en hulpstukken. In 2006 begon de productie van raamprofielen en in 2015 startte de productie van vensterbanken. De fabriek is de grootste in zijn sector in heel Centraal-Azië en heeft: 19 extrusielijnen voor PVC-raamprofielen, 2 extrusielijnen voor vensterbanken,5 extrusielijnen voor PP-buizen, 2 extrusielijnen voor PVC-buizen, 15 spuitgietmachines voor het spuitgieten van hulpstukken,5 lamineerlijnen, 3 lijnen voor TPV-afdichtingen. De totale productiecapaciteit bedraagt meer dan 30.000 ton.

Eind 2022 vestigde het bedrijf een nieuwe fabriek in Burunday met een oppervlakte van 3 hectare. Dit werd gedaan om de fabriek uit te breiden, de technologie in de fabriek te verbeteren en de productiecapaciteit te verhogen.

GALAKSI Groep voor buizen en hulpstukken

De fabriek is in 1997 met de productie begonnen. De investeerder van het bedrijf is Galaksi Group.

De hoofdactiviteit van het bedrijf is het leveren van leidingoplossingen op de Kazachse markt. Het bedrijf produceert buizen onder het handelsmerk «herkul» en is tevens de exclusieve distributeur van WAWIN PILSA-producten in Kazachstan.

Handelsmerken — FIDELIS GLOBAL, HERKUL, CASACALDA, Pilsa Wawin.

GALAKSI Groep voor de uitvoering van raam- en gevelsystemen

Het bedrijf is ook betrokken bij de realisatie van diverse projecten. Dit bedrijf moet een wereldmerk worden voor raam- en gevelsystemen. De hoofdactiviteit van het bedrijf is het ontwerpen van aluminium constructies en de verkoop van het merk RUIT.

GALAKSI Groep voor PVC en PP fittingen in Almaty

De hoofdactiviteit is het leveren van leidingoplossingen op de Kazachse markt.
De merken zijn FIFA, HERKUL, CASACALDA.

Recyclingbedrijf voor kunststofafval en kunststofproducten

Maakt deel uit van een winstloze productie die Galaksi Group vasthoudt.

Joint ventures in Kazachstan

De fabrikant van raam- en deurbeslag

De onderneming is een Kazachs-Turkse onderneming. Het bedrijf is een officiële vertegenwoordiger van AKPEN PLASTIK (Turkije).

Opgericht in 2015. Officieel gestart met de productie op 30.04.2016. Het bedrijf biedt werk aan meer dan 100 mensen. Het bedrijf heeft een productiebasis van meer dan 6.000 vierkante meter (2 hectare grond). Locatie: Almaty Region, Iliyskiy District, Boraldai Settlement. Jaarlijks productievolume (capaciteit): meer dan 5000 ton eindproducten.

Aandeel van de eigen inhoud in de productie: 90 %. Het bedrijf verwijst naar bedrijven met niet-afvalproductie. De onderneming heeft een eigen gieterij. Het bedrijf exporteert 40% van de totale verkoop (Kirgizië, Oezbekistan, Tadzjikistan, Azerbeidzjan, Turkije, Rusland). Het assortiment van producten: aluminium raamkrukken, aluminium deurkrukken, raamscharnieren, deurscharnieren, verstelbare 3D-scharnieren, strips, impost connectoren, en bouten.

Een bedrijf voor de productie van beglazingsmaterialen

Het bedrijf werd samen met de grote internationale holding Nedex opgericht in 1999. Nedex is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van componenten voor isolerend glas. De holding heeft 2 fabrieken die moleculaire zeef produceren (Turkije, Oekraïne), 7 fabrieken die dichtingsmiddelen produceren (Turkije, Oekraïne, Rusland, Kazachstan, Duitsland, Iran). Een joint venture tussen Galaksi Group en Nedex, die gevestigd is in Kazachstan (Almaty), is momenteel de grootste fabriek voor de productie van isolatieglascomponenten in heel Centraal-Azië.

Distributiebedrijf voor poedercoating van aluminiumproducten in Kazachstan en distributiebedrijf voor masterbatchs van kunststof buizen en kunststofproducten in Kazachstan.
Messing knuppels en messing fittingen bedrijf
Verkoop van gevelbekledingsmateriaal

De waarde van de participatie van Galaksi Group op de Kazachse markt

Werkplekken

De Groep heeft al meer dan 50 miljoen dollar in Kazachstan geïnvesteerd en zorgt rechtstreeks voor 1.000 banen, waarbij 97% van de werknemers van de bedrijven van Kazachse afkomst is. Indirect met dealers en klanten die werk verschaffen, bedraagt het aantal banen ongeveer 5.000.

Handelsambassadeur

Galaksi Group is ook een goed model voor buitenlandse investeerders. De oprichters van het bedrijf vertegenwoordigen het Kazachse bedrijfsleven als vrijwillige handelsambassadeur.

Aandeel in de investering

Galaksi Group is momenteel voor 60% in handen van het Nederlandse bedrijf NEGAL B.V. De bestaande joint ventures van Galaksi Group tot nu toe zijn een bewijs en een goed voorbeeld van hoe stabiel en succesvol gezamenlijke projecten met investeerders zijn.

Verkoop

De Groep heeft officiële dealers in alle grote steden van Kazachstan. De Groep exporteert zijn producten reeds naar landen als Kirgizië, Tadzjikistan, Oezbekistan, Rusland, Mongolië en Azerbeidzjan, rechtstreeks vanuit zijn fabrieken in Almaty.

We zijn in aantallen

Meer dan 1.000 mensen

Directe medewerkers

Meer dan 5.000 mensen

Totaal aantal indirecte werknemers

50 miljoen dollar

Totale investering tot nu toe